Hämmentävä väite: Takin pureskelu vaikutti naisen promillelukemaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Asianajajan ammattiin saattaa etenkin Yhdysvalloissa kuulua hämmentävältäkin kuuloisten väittämien laukominen. Nyt erään lakimiehen kommenti on herättänyt ihmetystä Yhdysvalloissa. Travis Petty puolusti oikeuskäsittelyssä 47-vuotias Jana Moschgatia, jota syytettiin rattijuopumuksesta.

Poliisin pysäyttämä nainen oli puhaltanut alkometriin liki kaksinkertaisesti yli sallitun promillemäärän. Poliisi oli kertonut naisen pureskelleen pysäytetyksi tultuaan takkiaan. Petty alkoi tivaamaan poliisilta, tiesikö hän pidätetyn käyttämän takin kemiallista koostumusta.

Asianajajan mukaan tietyt aineet voivat vaikuttaa alkometrin tulokseen. Pettyn taktiikka ei kuitenkaan mennyt läpi. Tuomari totesi New York Times -lehden mukaan todisteiden puhuvan puolestaan, ja määräsi Moschgatin oikeudenkäyntiin.