Lentoyhtiö myi 16 000 dollarin lentolippuja vahingossa pilkkahintaan

Lifestyle Lux Matkailu · Stara.fi

Lentoyhtiö Cathay Pacific nousi taannoin otsikoihin, kun se tuli myyneeksi teknisen virheen vuoksi valtavilla alennuksilla bisnesluokkansa lentolippuja. Ilmeisesti virheestä ei otettu opiksi, sillä nyt sama lentoyhtiö on myynyt pilkkahintaan ykkösluokan tavallisesti omaisuuksien arvoisia lippuja.

Cathay Pacificin verkkokaupassa myytiin hetken aikaa ykkösluokan lentolippuja Euroopasta Hong Kongiin vahingossa vain kymmenesosalla normaalista 16.000 dollarin hinnasta. Lipulle tuli virheellinen hinta, kun asiakas osti lentoa Portugalin Lissabonista Hong Kongiin. Lentoyhtiö lentää sinne toisen yhtiön syöttöliikenteellä Lontoon, Frankfurtin tai Zurichin kautta, ja niiden osalta hintaan tuli virhe.

South China Morning Postin mukaan Cathay Pacific lopetti väärän hintaisten lippujen myymisen saatuaan tiedon tilanteesta. Lipun jo ostaneet saavat käyttää lipun, vaikka maksoivat siitä pilkkahinnan. Lippujen hinnoittelun lisäksi Cathay Pacificilla on ollut muitakin ongelmia tietotekniikan kanssa, sillä taannoin sen verkkosivuilta hakkeroitiin lähes 10 miljoonan asiakkaan tiedot.