Fortnite-pelin luoja osti kymmien tuhansien hehtaarien edestä metsää – aikoo suojella alueen

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Epic Games -yhtiön videopeli Fortnite oli yksi viime vuoden puhutuimmista ilmiöistä. Se tuotti vuoden 2018 aikana huikeat 1,9 miljoonaa euroa, nousten vuoden tuottoisimmaksi peliksi.

Nyt Epic Gamesin perustajan, Tim Sweeneyn on paljastettu tehneen hyvää luonnon eteen. Mies on vuodesta 2008 lähtien sijoittanut miljoonia dollareita ostaakseen metsää North Carolinan osavaltiosta. Tavoitteena on Kotaku-sivuston mukaan ostetun metsäalueen suojeleminen.

Sweeney on ostanut vuosikymmenen aikana metsää yli 36 tuhannen eekkerin, eli noin 14 tuhannen hehtaarin edestä. Mies lahjoitti myös 15 miljoonaa dollaria estääkseen Box Creekin alueena tunnetun metsäalueen ostamisen sähköyhtiön toimesta.