Suomalaisesta saunamakkarasta kansainvälinen nettihitti: ”Valmistuu kiukaalla!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi on ollut maailmalla kovassa nosteessa viime vuosien aikana. Eksoottinen kulttuurimme ja neljä vuodenaikaa houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Nyt amerikkalainen sivusto hehkuttaa tuikitavallista saunamakkaraa.

Atlas Obscura -sivusto on tehnyt artikkelin saunamakkarasta. Jutussa kerrotaan, kuinka suomalaiset kylpevät kuumassa saunassa samaan aikaan, kun heidän saunaan jälkeen nautittava makkaransa kypsentyy kiukaalla. Suomalainen saunomistyyli tuntuu muualla maailmalla eksoottiselta tavalta peseytyä.

Kiukaalla valmistunut saunamakkara suositellaan syötäväksi heti kypsentymisen jälkeen sinapin kanssa. Juomaksi artikkeli suosittelee olutta tai simaa. Vaikka saunamakkara on suomalaisille lähes itsestäänselvyys, edustaa kiukaalla valmistettava hiukopala monille muille uudenlaista ruoanvalmistustapaa.