Vegetatiivisen potilaan raiskannut jäi kiinni – syylliseksi paljastui oma hoitaja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain, kuinka neljätoista vuotta vegetatiivisessa tilassa ollut naispotilas synnytti äskettäin terveen poikavauvan Yhdysvaltojen Arizonassa. Nyt naisen raiskannut hoitaja on jäänyt kiinni DNA-testin ansiosta. Kyseessä on yksityisen hoitolaitoksen 36-vuotias hoitaja.

Phoenixin kaupungissa sijaitsevassa yksityisessä Hacienda HeatlhCaren hoitolaitoksessa, on tullut ilmi potilaan törkeä hyväksikäyttötapaus. 36-vuotias Nathan Sutherland on saattanut hoitolaitoksen 29-vuotiaan naispotilaan raskaaksi. Hukkumisonnettomuuden vuoksi vegetatiivisessa tilassa ollut nainen on ollut hoitolaitoksen potilaana taaperosta asti, BBC uutisoi.

Nathan Sutherland on puolestaan työskennellyt samassa paikassa hoitajana vuodesta 2011. Poliisit tutkivat, onko hoitaja mahdollisesti raiskannut muita saman tai muiden hoitolaitosten potilaita. Naispotilaan raskautta ei huomattu ennen synnytyksen käynnistymistä. Poikavauva on nyt sukulaistensa hoivissa.

Poliisi