Muistatko nämä Daruden erikoisversiot? Tipi-tii ja Angry Birds

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin legenda Darude, eli Ville Virtanen, edustaa Suomea Euroviisuissa. 43-vuotias DJ lähtee toukokuussa Israelin Tel Avivissa pidettäviin Euroviisuihin suomalaisten valitsemalla kappaleella. Kappale valitaan kevään aikana Uuden Musiikin Kilpailu -ohjelmassa.

Daruden Sandstorm on yksi maailmanhistorian soitetuimmista elektronisen musiikin kappaleista, ja se soi edelleen tuhansissa klubeissa ja urheiluotteluissa päivittäin. Kappale on saanut myös erikoisversioita, kuten esimerkiksi vuonna 2017 julkaistun Darude vs Marion – TipiStormin. Vuotta aiemmin Sandstormista vaadittiin Yhdysvaltojen kansallislaulua.

Tipi-tii on taas odottamattoman ajankohtainen, koska Marion Rungin kappaleella edustettiin Suomea vuoden 1962 Euroviisuissa. Taannoin Sandstorm taipui myös Angry Birds -mainoskappaleeksi, ja lopputulos oli todella osuva. Kappale on soitettu myös muun muassa olutpulloilla useassa yhteydessä. Erään niistä Stara kuvasi Roskilden festivaalien backstagella. Lisäksi Sandstorm on esitetty myös perunalla.

Daruden Sandstorm ylitti viime syksynä 100 miljoonan kuuntelun rajapyykin Spotify-suoratoistopalvelussa. Konemusiikin historian suurimpiin klassikoihin lukeutuva Sandstorm julkaistiin 20 vuotta sitten.