Vatsamakkarasta eroon 30 päivässä? Tällä keinolla voit onnistua

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisen on mahdotonta laihduttaa vain yhtä kohtaa kehosta. Vartalon rasvaprosentin pienennyttyä läski palaa tasaisesti kaikkialta kehosta. Pikadieettejä tai lyhyitä treenikausia tehokkaampaa on muuttaa elintavat kokonaisvaltaisesti terveellisemmiksi.

Jos kuitenkin haluaa päästä mahdollisimman tehokkaasti eroon vatsamakkarasta esimerkiksi rantaloman, juhlien tai uuden työpaikan takia, kannattaa napata Jim White Fitness and Nutrition Studios -klinikan omistajan vinkit talteen. Hänen mukaansa ihminen voi laihduttaa vyötäröltään useita senttimetrejä 30 päivässä.

On yksilöllistä, kuinka paljon ihminen voi laihtua yhden kuukauden aikana, mutta ylimääräisiä kaloreita polttamalla kilomäärä voi vaihdella 2-4 välillä. Terveellinen ruokavalio, riittävät yöunet ja stressittömyys auttavat tavotteiden saavuttamisessa.

Jim White neuvoo Popsugarissa, että 30 päivän aikana kannattaa tehdä 30–60 minuuttia cardio-treeniä vähintään kolmena päivänä viikossa.

Se voi olla myös 20 minuutin pituinen HIIT-treeni esimerkiksi juoksumatolla. Päivittäinen kalorimäärä tulee laskea 500 kilokalorilla normaalia pienemmäksi, mutta liian vähäinen syöminen voi ainoastaan hidastaa aineenvaihduntaa, eli sitä, kuinka paljon keho kuluttaa energiaa. Sokerijuomat ja jälkiruoat ovat kiellettyjä.