Martha’s Vineyard on ihastuttava matkakohde – näky kuin satumaailmasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen itärannikolla, Martha’s Vineyardin saarella Massachusettsissa sijaitsee omakotitaloalue, joka edustaa koristeellista arkkitehtuuria parhaimmillaan. Puuseppien taidokkaat veistelyt pääsevät oikeuksiinsa Oak Bluffsissa.

Puutalojen kauneutta esittelevä Oak Bluffsin alue on suosittu matkakohde. Syy on koristeellisissa omakotitaloissa, jotka näyttävät kuin Hannu ja Kerttu -sadun piparkakkutaloilta. Värikkäät rakennukset pääsevät oikeuksiinsa etenkin kesäaikaan, ja niitä pääsee ihailemaan muutaman dollarin suuruisella aluemaksulla.

Atlas Obscura -sivuston mukaan alue rakentui metodistikirkon kesäretriittien majoitustiloiksi. Oak Bluffsissa on jäljellä 300 koristeellista mökkiä. Ne on rakennettu 1800-luvulla.

View this post on Instagram

A little sip of sunshine

A post shared by Jeannie Pierson (@piersonjeannie) on