Valomiekkailu on nyt virallinen urheilulaji Ranskassa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valomiekkailu ei ole enää virallinen laji vain kaukaisessa galaksissa. Se on tunnustettu viralliseksi kilpaurheiluksi myös Ranskassa.

Tosielämän valomiekkailussa mittaa otetaan LED-valaistuilla polykarboniittimiekoilla teipillä merkatussa kehässä. Kalliimmat miekat tärisevät iskun voimasta ja päästävät samankaltaisia ääniä kuin Star Wars -elokuvissa.

Valomiekkailu tunnustettiin viralliseksi lajiksi Ranskan miekkailujärjestön toimesta. Iskuista saatujen pisteiden määrä riippuu siitä, mihin kohtaan vastustajaa osuu. Toisin kuin perinteisessä miekkailussa, täytyy valosapeli nostaa selän taakse jokaisen iskun jälkeen näyttävyyden lisäämiseksi.

Yksi syy valomiekkailun tunnustamisessa piilee Associated Press -uutistoimiston mukaan sen fyysisyydessä. Lajin toivotaan innostavan useampia nuoria harrastamaan enemmän liikuntaa.