Gangstaräppäri Eazy-E saa muistomerkin yllättävään paikkaan – fanin kampanjan meni läpi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pieni Newhavenin kaupunki Iso-Britannian Sussexissa saa muistomerkin edesmenneelle amerikkalaiselle gangstaräppärille, Eazy-E:lle. Taustalla on paikallisen fanin aloite.

Newhavenissa asuva Guy Stevens ehdotti paikalliselle kaupunginvaltuustolle Eazy-E -patsaan rakennuttamista. Sitä kannatti hänen lisäkseen 36 muuta paikallista fania. Patsas ei mennyt läpi, mutta valtuusto hyväksyi muistopenkin mikäli Stevens ja muut fanit maksaisivat sen.

Los Angelesin Comptonista kotoisin olleen Eazy-E:n musiikki ei ollut kaupunginvaltuustolle ennestään tuttua. The Argus -lehden mukaan Google-haku ei tehnyt heistä faneja, mutta Stevens on joka tapauksessa tyytyväinen muistomerkin läpimenosta.

Stevens kerää parhaillaan GoFundMe-sivustolla 2,000 puntaa projektia varten. Summan mahdollisesti ylittävät rahat tullaan lahjoittamaan paikalliseen AIDS-hyväntekeväisyyteen. N.W.A.-yhtyeessäkin vaikuttanut Eazy-E menehtyi AIDSin aiheuttamiin komplikaatioihin vuonna 1995.