Hotellihuoneissa oli piilokameroita – 1 600 hotellivierasta kuvattiin salaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Koreassa on paljastunut valtava piilokameraskandaali, jonka uhreiksi ovat joutuneet lukuisten hotellien asiakkaat. He päätyivät tietämättään tirkistelväksi verkossa.

Poliisit ovat pidättäneet neljä salakuvausrinkiin liitettyä henkilöä. He olivat piilottaneet kameroita yhteensä 42 huoneeseen 30 korealaisessa halpahotellissa. Kameroita oli muun muassa televisioissa, pistorasioissa ja hiustenkuivaajien telineissä.

Korea Herald -lehden mukaan kameroiden kuvaama materiaali suoratoistettiin salaiselle verkkosivustolle. Sivustolla oli yhteensä 4.099 jäsentä, joista 97 maksoi osti yli 800 videota.

Salakuvaus alkoi 24. marraskuuta ja jatkui maaliskuun alkuun saakka. Salakuvattua materiaalia suoratoistaneen ja myyneen verkkosivun ylläpitäjiä saattaa odottaa maksimissaan viiden vuoden vankeustuomio laittomien videoiden levittämisestä.