Nainen eli kolme viikkoa mehukuurilla – sai pysyvän aivovamman

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Monet pyrkivät laihtumaan ja muuttamaan elämäntapojaan terveellisemmäksi erilaisten detox-kuurien avulla. Niiden vaikutukset saattavat kuitenkin joissain tapauksissa olla jopa hengenvaarallisia.

Nimeämättömän israelilaisnaisen naisen pelätään kärsineen pysyvästä aivovammasta mehudieetin ansiosta. Tel Avivissa asuva nainen oli nauttinut vaihtoehtoterapeutin ohjeiden mukaisesti kolme viikkoa pelkkiä hedelmämehuja ja vettä.

Nainen toimitettiin sairaalaan vain 40 kiloa painavana. Tarkka diagnoosi ei ole tiedossa, mutta hänen epäillään kärsineen hyponatremiasta, veren natriumpitoisuuden hengenvaarallisesta laskusta.

The Sun -lehden mukaan hyponatremia voi johtua esimerkiksi liiallisesta veden juomisesta, mutta myös äärimmäisten puhdistuskuurien tiedetään aiheuttaneen tapauksia. Monet terveysalan ammattilaiset pitävät detox-dieettejä tarpeettomina. Elimistöllä on nimittäin luonnostaan tapansa poistaa mahdolliset myrkyt, eikä siihen tarvita erillisten kuurien apua.