Kurt Cobainin kuolemasta 25 vuotta – legenda elää yhä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

It’s better to burn out than to fade away. Tämä lause jäi elämään legendaarisen Nirvana-yhtyeen laulajan Kurt Cobainin viimeisessä viestissä. Kurt Cobain teki itsemurhan 25 vuotta sitten.

Edelleenkin suuresta maineesta nauttiva 90-luvun grunge-yhtye Nirvana lopetti toimintansa vuonna 1994, kun yhtyeen 27-vuotias laulaja-kitaristi Kurt Cobain menehtyi. Alusta asti miehen kuolema on herättänyt epäilyjä salaliittoteoreetikkojen keskuudessa. Hänet löydettiin Seattlen kodistaan 8. huhtikuuta, mutta kuolinsyytutkija määritteli itsemurhan tekopäiväksi 5.4.1994.

Kurt Cobainin ruumiin vieressä oli haulikko sekä huumausaineita. Hän oli ollut maaliskuussa vieroitushoidossa, josta mies karkasi kotikaupunkiinsa Seattleen. Edesmenneen Kurt Cobainin ja muusikko Courtney Loven tytär Frances on nykyisin upporikas miljoonaperijä. Cobain kirjoitti pienelle tyttärelleen, että hänen olisi parempi olla ilman musiikkoisäänsä.