Outo moka uutiskanavalla – Trump vähentää kehitysapua kolmelle Meksikolle?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien yhdysvaltalaisten maantiedon tuntemus on tunnetusti melko heikolla pohjalla, ainakin Pohjois-Amerikan ulkopuolelle mennessä. Nyt noloon maantiedon mokaan on syyllistynyt miljoonien seuraama uutiskanava.

Fox News -kanavan Fox & Friends -ohjelmassa käsiteltiin sunnuntaina Donald Trumpin päätöstä leikata El Salvadoriin, Guatemalaan ja Hondurakseen kohdistuvaa kehitysapua. Ruudulla olleessa tekstissä maihin viitattiin kolmena meksikolaisena valtiona.

Maailmassa on kuitenkin tunnetusti vain yksi Meksiko. Tekstissä olisi oletettavasti pitänyt lukea ”3 Central American countries” eli kolme Väli-Amerikan valtiota.

Moka herätti runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa, ja mielipiteitä jakavaa uutiskanavaa piikiteltiinkin asiasta. Fox News on sittemmin pahoitellut virhettään.