Singaporen uusittu lentoasema kuin sademetsä sisätiloissa

Matkailu · Tim Isokivi

Lentoasemien ei aina tarvitse olla kliinisen näköisiä. Singaporen uudistuneen lentokentän Jewel-osio näyttää enemmänkin äveriäältä puutarhalta kuin perinteiseltä terminaanilta.

Arkkitehti Moshe Safdien suunnittelema viihde- ja shoppailualue on maksanut CNBC-uutissivuston mukaan yhteensä 1,7 miljoonaa singaporen dollaria, eli noin 1,1 miljoonaa euroa. Rakennus pitää sisällään muun muassa maailman suurimman sisävesiputouksen.

Kesäkuussa avattavassa Canopy Parkissa sijaitsee lähes 50-metrinen lasinen riippusilta ja 25 metrin korkeudessa oleva verkko, jonka päällä vierailijat voivat kävellä. Erilaisia liikkeitä ja ravintoloita Jewelistä löytyy satoja.

Sinaporen Changi on yksi maailman 20 vilkkaimmasta lentoasemasta. Sen läpi kulkee vuosittain 65,6 miljoonaa matkustajaa.