Huumekoirat kilpailivat paremmuudesta – Jarmo on Suomen paras!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huumekoirat on koulutettu etsimään huumausaineita hajuaistinsa avulla. Suomen poliisikoirayhdistys ja Hämeen poliisilaitos järjestivät äskettäin poliisin huumekoirien SM-kilpailut Padasjoella.

Kolmipäiväiset kisat voitti vanhempi konstaapeli Juha Karhu ja belgianpaimenkoira ”Jarmo” (Harmaahurstin Jarmokalevi) Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta. Toiseksi tuli vanhempi konstaapeli Ilkka Paukkunen ja belgianpaimenkoira malinois ”Vito” (Suhteellisen Viha). Kolmas oli ylikonstaapeli Rauno Saukkonen ja belgianpaimenkoira malinois ”Örkki”.

Huumekoirat ja heidän ohjaajansa kilpailivat erilaisilla tehtävärasteilla. Koirat etsivät huumeita muun muassa maastosta, ajoneuvoista, matkalaukuista, huoneistosta ja varastosta. Lisäksi kilpailuun kuului jäljen etsintää sekä tottelevaisuuskoe. Kilpailuun osallistui yhteensä 17 koirakkoa.

Publiée par Poliisikoirayhdistys sur Jeudi 9 mai 2019

Poliisin huumekoirien Suomen mestari on Juha Karhu ja "Jarmo" Poliisin huumekoirien SM-kilpailut on saatu päätökseen…

Publiée par Hämeen poliisilaitos sur Jeudi 9 mai 2019