Suomalaisyhtye joutui vaihtamaan kappaleensa nimen – Tuomas Kyrön yritys kielsi edellisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi äskettäin kuinka huippusuosittu suomalaisyhtye Portion Boys joutui erikoiseen tilanteeseen, kun sen uusi kappale Mielensäpahottaja sai aikaan syytöksiä tavaramerkkiloukkauksesta. Siksi kappale vedettiin yllättäen pois jakelusta kaikilla alustoilla heti julkaisemisensa jälkeen.

– Emme ole omasta mielestämme rikkoneet kenenkään oikeuksia kappaleen nimellä, mutta pitkien keskustelujen jälkeen oman porukan sisällä päätimme turhan riidan välttämiseksi poistaa kappaleen kaikilta alustoilta ja vaihtaa täten biisin nimen, yhtye kertoi tapahtuneesta Facebook-sivuillaan.

Mielensäpahottaja-kappale on nyt julkaistu päivitetyllä nimellä Mieleni Pahotin. Voit kuunnella kappaleen Spotifystä tästä linkistä.

Yhtye ei ole kommentoinut nimikiistaa, mutta Stara selvitti tapauksen taustat. Kyseessä on kirjailija Tuomas Kyrön yritys Mielensäpahoittaja Oy, joka on rekisteröinyt itselleeen mielensäpahoittaja-tavaramerkin 11 tavara- ja palveluluokassa. Niiden joukossa ovat myös muun muassa luokkaan 41 sisältyvät viihdealan tuotteet ja palvelut.

Kyrön yrityksen tavaramerkki on rekisteröity 28.2.2014, ja Suomen tavaramerkkilaki edellyttää tavaramerkkien tosiasiallista käyttöä viiden vuoden sisällä rekisteröinnistä. Näin ollen Portion Boys voisi vaatia tuomioistuinta kumoamaan rekisteröidyn tavaramerkin, mikäli sitä ei ole käytetty tähän mennessä musiikkialan tuotteiden kaupallisena tunnusmerkkinä. Samaan perusteeseen voi vedota myös tavaramerkin loukkausta koskevassa oikeudenkäynnissä.