Maailmankuulu vuorikiipeilijä saavutti Mount Everestin huipun – kuoli matkalla alas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon seitsemäksi huipuksi kutsutut kaikkien mentereiden korkeimmat vuoret valloittanut Donald Lynn Cash on kuollut. Hän menehtyi pian Mount Everestin 8.848 metrin korkeudessa sijaitsevan huipun saavuttamisen jälkeen.

55-vuotias Cash menetti tajuntansa vuoristosairauden seurauksena lakseutuessaan Mount Everestin huipulta. Kiipeilijän oppaina toimineet serpat yrittivät säilyttää miehen hengissä ensiavun voimin ja toimittaa hänet 4. leiriin niin nopeaa kuin mahdollista. Cashia ei kuitenkaan onnistuttu pelastamaan.

The Himalayan Times -lehden mukaan Himalajan vuoristossa on tämän sesongin aikana kuollut 12 kiipeilijää. Viranomaisten mukaan vuorilta laskeutuminen on osoittautunut viime aikoina ylös kiipeämistä vaarallisemmski.