Haaste pariskuntien kesälomalle – pitäkää tauko sosiaalisesta mediasta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pariskunnat saattavat odottaa yhteistä kesälomaa kuin kuuta nousevaa. Syynä on useimmiten se, että yhteinen aika on kortilla kiireisessä arjessa, eivätkä osapuolet ehdi viettämään tarpeeksi aikaa toistensa seurasta nauttien.

Jos haluaa oikeasti parantaa parisuhdetta kesäloman aikana, kannattaa puhelimen käyttö lopettaa minimiin. Kumppanukset voivat päättää, että ottavat kesäloman pituisen tauon sosiaalisesta mediasta ja yhteisöpalveluista, ja keskittyvät ruudun sijaan enemmän toisiinsa. Tätä kutsutaan läsnäoloksi.

Personality and Social Psychology Bulletin -julkaisussa on taannoin esitelty tutkimus, jonka mukaan pariskunnan sosiaalisen median käyttö voi lisätä epävarmuutta suhteeseen. Puhelimen näpräämisen sijaan kannattaa kosketella omaa rakasta. Rakkaus on kahden ihmisen välinen asia, eikä sitä tarvitse todistella muille.