Poliisi takavarikoi naisen aviomiehen tuhkat – luulivat heroiiniksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

New Yorkissa asuva Lucia Santiago koki karun herätyksen poliisien rynnäköidessä hänen kotiinsa. Aseilla häntä osoittaneet viranomaiset vaativat 65-vuotiasta naista kertomaan, missä hänen perhe piilotteli huumeita ja pyssyjä.

Santiagon poikaa asekaupasta epäilleet poliisit löysivät vain vaalealla jauheella täytettyjä astioita. Santiago yritti kertoa heille niiden sisältäneen hänen edesmenneen aviomiehensä tuhkat. Poliisit olivat kuitenkin varmoja siitä, että astiat sisälsivät heroiinia.

Perhettä vastaan kohdistetut syytteet on sittemmin kumottu. New Yorkin poliisilaitos ei ole kuitenkaan suostunut palauttamaan Santiagon 72-vuotiaana kuolleen aviomiehen tuhkia. Perhe pelkää niiden päätyneen roskiin.

Santiagon mukaan tapaus aiheutti hänelle suurta kärsimystä. New York Post -sivuston mukaan perhe on tehnyt tapauksesta valituksen viranomaisille.