Poliisi varoittaa autoilijoita Itä-Uudellamaalla: ”Aina ilmoitettava hätäkeskukseen”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat ajaneet poikkeuksellisen paljon eläinkolareita Itä-Uudenmaan alueella. Poliisi kertoo, että tehtävärekisterin mukaan toukokuun alun jälkeen alueella on tapahtunut 199 eläinonnettomuutta.

Valitettavan usein eläimeen osunut autoilija poistuu paikalta tekemättä asiasta ilmoitusta hätäkeskukseen, jolloin loukkaantunut eläin jää kärsimään tarpeettomasti.

– Varoita muuta liikennettä, estä lisäonnettomuudet ja huolehdi loukkaantuneista. Katso puhelimestasi tai auton navigaattorista sijaintitiedot sekä GPS-koordinaatit ja merkitse ne ylös muistiin. Soita hätäkeskukseen 112, neuvoo komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista.

– Ilmoita nimesi, mitä on tapahtunut ja mahdollisimman tarkat sijaintitiedot. Vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin ja pidä puhelu auki, kunnes saat luvan katkaista puhelun. Mahdollisuuksien mukaan jää onnettomuuspaikalle osoittamaan metsästäjille ja mahdollisesti poliisille paikka, missä törmäys on tapahtunut ja eläimen poistumisreitti paikalta.

– Käytä paikan merkitsemiseen tämän linkin takaa löytyvää merkkiä. Merkin voi tulostaa värikopioina ja pitää sitä autossa mukana. Linkin takaa löytyvät myös toimintaohjeet eläinonnettomuustilanteisiin, Merihaara jatkaa.

Poliisi ilmoittaa eläinonnettomuuksista aina paikallisille metsästysseuroille, jotka tulevat paikalle jäljestämään ja mahdollisesti lopettamaan loukkaantuneen eläimen.