Poliisi hävitti viikonloppuna yli 1 000 litraa alaikäisten alkoholia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koululaiset ja opiskelijat juhlivat viime viikonloppuna kesälomien alkamista. Poliisi valvoi tehostetusti nuorten juhlimista. Alkoholia takavarikoitiin ja hävitettiin alaikäisiltä saman verran kuin viime vuonna. Myös lastensuojeluilmoitusten määrä pysyi ennallaan.

Poliisi hävitti viikonloppuna noin 1.070 litraa alkoholijuomia, josta noin 950 litraa oli olutta, lonkeroa tai siideriä, ja loput viinejä sekä väkeviä alkoholijuomia. Viime vuonna alkoholia hävitettiin 1.060 litraa.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä 153 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta, sakkovaatimusta tai rikesakkomääräystä.

Lisäksi poliisi teki 423 lastensuojeluilmoitusta lastensuojeluviranomaisille, viime vuonna luku oli 412. Huumausaineen käyttörikoksia paljastui 40, mikä on hieman vähemmän kuin viime vuonna kirjattu 55.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo, että rikoksiin syyllistyneiden lasten ja nuorten lukumäärä oli tänä vuonna noin 262, mikä on viime vuotta hieman alhaisempi luku. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15–17-vuotiaita, mutta joukossa oli myös 29 alle 15-vuotiasta.