Yhdysvallat vaatii nyt viisuminhakijoita paljastamaan sometilinsä

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen ulkoministeriö on uudistanut viisumihakemukseen liittyvää käytäntöään. Sen myötä viisumia anovien täytyy paljastaa viranomaisille somehistoriansa. Viisumihakemuksessa tulee jatkossa kertoa sosiaalisen median käyttäjänimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot viiden vuoden ajalta.

Uudistus on osa Trumpin hallinnon tiukennettua maahanmuuttopolitiikkaa. Uudistus koskee Yhdysvaltoihin töihin tai opiskelemaan matkustavia ihmisiä. Sen sijaan tiettyjen virka- ja diplomaattiviisumien hakijoita se ei koske.

Yhdysvaltojen viranomaiset vastaanottavat CNN-uutissivuston mukaan vuosittain noin 15 miljoonaa viisumihakemusta. Tuore päätös on herättänyt vastustusta hakijoiden yksityisyyttä loukkaavana.