New York City juhlii Pridea näyttävästi – Roosevelt Islandin portaat sateenkaarilipuksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Parhaillaan juhlittavaa Pride-filosofiaa on vietetty näyttävillä tempauksilla. Nyt New York Cityssa sijaitsevan Roosevelt Islandin suuret puistoportaat on päällystetty sateenkaarilipun väreihin.

CNN:n mukaan kyseessä on New Yorkin suurin sateenkaarilippu. Harmaasta betonista värikkääseen muotoon muuttuneet portaat sijaitsevat saaren eteläpäässä. Näyttävällä muutoksella halutaan juhlia vuosikymmenten ajan jalansijaa hakeneen Pride-liikkeen olemassaoloa.

Kesäkuu on virallinen Pride-kuukausi Yhdysvalloissa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustava filosofia käyttää tunnusmerkkinään sateenkaarilippua. Värikäs tunnus näkyy tällä hetkellä ainakin maan uudismielisissä suurkaupungeissa.