Maailman kallein sinihomejuusto myytiin – hinta yli 14 000 euroa

Ruoka · Tim Isokivi

Homejuustot jakavat ihmisten mielipiteitä jyrkästi. Toiset rakastavat niitä, toiset inhoavat niitä. Nyt Espanjassa on myyty herkku, jota jokainen homejuustojen ystävä todennäköisesti haluaisi maistaa.

Espanjassa on huutokaupattu Valfriu-juustovalmistajan cabrales-tyylinen sinihomejuusto. Sen osti El Llagar de Colloto -ravintolan omistaja Ivan Sarez 14.300 euron hintaan. Arvostettuja ja voimakkaan makuisia cabrales-juustoja kypsytetään Picos de Europan luolissa 3-6 kuukauden ajan. 2,5 kilon juustoa havitteli yhteensä 16 ravintolaa.

Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut Sarezin ostaman Cabralesin olleen kaikkien aikojen kallein sinihomejuusto. Sarez aloitti samalla yhteistyön Valfriun kanssa, ja tilaa jatkossa yritykseltä myös vähemmän arvokkaita juustoja.