Tankojuoppo Lempäälän moottoritiellä – poliisi antoi humalassa polkeneelle sakot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen laki kieltää humalassa polkupyöräilemisen. Kansankielellä polkupyörällä tapahtuvaa liikennejuopumusta kutsutaan tankojuoppoudeksi. Siitä saa aniharvoin sanktioita, mutta nyt yksi humalainen pyöräilijä polki aivan väärässä paikassa.

Yli 50-vuotias mies polki polkupyörällään moottoritien piennarta pitkin Lempäälästä Tampereelle päin. Humalainen polkupyöräilijä kulki vastaantulevien ajoneuvojen suuntaan keskellä vilkkaan juhannuksen paluuliikenteen. Poliisi tavoitti polkupyöräilijän Kuljun kohdalla hieman yli iltakahdeksan sunnuntaina.

Miehelle kirjattiin sakko liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla ja hänet toimitettiin pyörineen pois moottoritieltä. Suomessa ei ole promillerajaa polkupyöräilyyn. Tiedossa kuitenkin on kohtalokkaita onnettomuuksia, jotka ovat aiheutuneet humalassa pyöräilemisestä.