Jari Aarnio etsintäkuulutettu – poliisia ohjeistettu toimittamaan vankilaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin torstaiaamuna törkeistä huumerikoksista. Hänet on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Aarniosta on sittemmin tehty etsintäkuulutus. Hovioikeus on määrännyt hänet vangittavaksi välittömästi ja toimitettavaksi suoraan Helsingin vankilaan. Iltalehden mukaan Aarniota ei tavoitettu aamupäivällä kotoaan.

Hovioikeuden päätöksessä käräjäoikeuden aikaisempi tuomio säilyi suurimmaksi osaksi ennallaan. Aarnion todettiin syyllistyneen muun muassa törkeisiin huumausainerikoksiin, todistusaineiston vääristelemiseen ja virkarikoksiin.

Hovioikeus tuomitsi Jari Aarnion 10 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Yhteensä vankeusrangaistusta kertyy 13 vuotta, sillä hänet tuomittiin jo aikaisemmin kolmen vuoden rangaistukseen Trevoc-tapaukseen liittyen. Lisäksi Aarnio määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia lähes 70 000 euron edestä.