Johtaja vakuuttaa: ”Instagram ei kuuntele keskustelujasi”

Digi · Tim Isokivi

Monet Instagram-käyttäjät ovat pohtineet, salakuunteleeko sovellus heidän keskustelujaan. Toisinaan kohdennetut mainokset vastaavat pelottavan hyvin sitä, mistä käyttäjä on juuri puhunut.

Nyt Instagramin johtaja Adam Mosseri on kommentoinut asiaa CBS This Morning -ohjelman haastattelussa. Miehen mukaan kyse on joko silkasta sattumasta, tai vaihtoehtoisesti ihmiset puhuvat ääneen asioista joita he juuri näkivät internetissä, joskus jopa tiedostamatta.

– Ehkä olet kiinnostunut ruoasta ja ravintoloista. Näit ravintolan Facebookissa tai Instagramissa, ehkä tykkäsit siitä. Se on ensimmäisenä mielessäsi, ehkä alitajuisesti, ja se nousee myöhemmin pintaan, Mosseri kuvailee.

Mosseri vakuuttelee, ettei Instagram salakuuntele käyttäjiä tai lue heidän yksityisiä viestejään. Hänen mukaansa se olisi erittäin ongelmallista monista eri syistä.