Siivousguru paljasti: Näin saat pahan hajun pois kesäkengistä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesähelle ja lenkkarimuoti ei välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä ainakaan silloin, jos kärsii voimakkaasta jalkahiestä. Kostuneet kengät alkavat haista nopeasti todella pahalle.

Nyt 40-vuotias siivousfriikki Lynsey Crombie vinkkaa, että tennareihin ja muihin kesällä pidettäviin kenkiin kannattaa panna yön ajaksi teepussit. Lämpö, kosteus ja bakteerit luovat epämiellyttävää hajua, mutta teepussit imevät kosteutta pois kengistä. Teelajikkeella ei hänen mukaansa ole merkitystä.

Pahalle haiseviin kenkiin voi myös suihkuttaa jalkahien poistavaa kemikaalia. Teepussit voivat kuitenkin raikastaa jalkineet edullisemmin. Lynsey Crombie suosittelee esimerkiksi raikkaan tuoksun jälkeensä jättävää minttuteetä.

https://www.instagram.com/p/BzHxJ1PDfBw/