Siivousguru paljasti: Näin saat pahan hajun pois kesäkengistä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesähelle ja lenkkarimuoti ei välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä ainakaan silloin, jos kärsii voimakkaasta jalkahiestä. Kostuneet kengät alkavat haista nopeasti todella pahalle.

Nyt 40-vuotias siivousfriikki Lynsey Crombie vinkkaa, että tennareihin ja muihin kesällä pidettäviin kenkiin kannattaa panna yön ajaksi teepussit. Lämpö, kosteus ja bakteerit luovat epämiellyttävää hajua, mutta teepussit imevät kosteutta pois kengistä. Teelajikkeella ei hänen mukaansa ole merkitystä.

Pahalle haiseviin kenkiin voi myös suihkuttaa jalkahien poistavaa kemikaalia. Teepussit voivat kuitenkin raikastaa jalkineet edullisemmin. Lynsey Crombie suosittelee esimerkiksi raikkaan tuoksun jälkeensä jättävää minttuteetä.

View this post on Instagram

✨Cleaning Tip Tuesday✨ . An oldie but a goodie today especially as the weather is heating up and there is nothing worse than smelly shoes . Pop a few tea bags inside your smelly shoes to fight off bad odours that are caused by heat and bacteria . Leave to sit over night in a warm dry place. The longer you leave the better . Any tea bags will work even the minty herbal ones. Tea bags are super absorbent and will suck the moisturiser and smell right out . To save waste make sure you reuse the ones from your shoes for other household tasks. Tea bags actually have lots of uses from cleaning marks of windows and mirrors to fertilising your plants . . . . #cleaningtiptuesday #smellyshoes #cleaningtip #clean #cleaning #advice #motivation #queenofclean #bacteria #freshfeet #trainners #nike #teabags #trick #homehack #familylife #mumsproblems

A post shared by Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean) on