Kalastus vastaa terapiaa – edistää mielenterveyden hyvinvointia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Monet miehet ja naiset ottavat säännöllisesti irtiottoja luonnon pariin. Viikonlopun mittaiset kalastusreissut ovat mitä parhainta terapiaa ja stressiä poistavaa toimintaa. Se parantaa keskittymiskykyä ja rentouttaa.

Luonnolla on ihmisen hyvinvoinnille suuri merkitys. Mikäli kalastusreissulle lähtee oman puolison, lasten tai ystävien kanssa, saa samalla muodostettua parempaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kalastaminen voi parantaa myös itsetuntoa ja päättelykykyä.

Parasta kalastusreissuissa on kuitenkin se, että pääsee pois arjen sykkeestä ja saa omaa aikaa. Joskus kalastusreissut vaativat patikoimista tai soutamista, toisinaan niiden puolesta tulee matkustettua pitkiä matkoja. Kalastusreissu kannattaa!