Hollantilaisten teko ihastuttaa – kaupungin 316 bussipysäkkiä sai viherkaton

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollantilaisessa Utrechtin kaupungissa on pystytetty uusia bussipysäkkejä. Pysäkkien katot on päällystetty kasveilla, joilla houkutellaan mehiläisiä ja sidotaan samalla päästöjä.

Hollantilaisten bussipysäkkien viherkatokset ovat keränneet runsaasti ihailua. Utrechtin kaupungin 316 pysäkkiä on päällystetty kasveilla, jotka sitovat tehokkaasti sadevettä ja tarjoavat samalla otollisen alustan pölyttäjille. Pysäkeille on asennettu energiatehokkaat valaisimet ja bambupenkit.

Kaupunki aikoo jatkossakin panostaa ympäristöystävällisyyteen julkista liikennettä kehittäessään. Sinne ollaan hankkimassa 55 uutta sähkölinja-autoa. Hollantilaisista tuulimyllyistä energiansa saavat bussit korvaavat kaikki aiemmat kaupungin kulkuvölineet vuoteen 2028 mennessä, Independent uutisoi.