Tuhopolttaja iski animaatiostudioon – ainakin 33 kuollut

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ainakin 33 ihmistä on kuollut suositun animaatiostudion tulipalossa Japanissa. Palon uskotaan olevan tuhopolttajan aiheuttama. Kyoto Animation -yhtiön Kiotossa sijaitsevaan toimistoon juoksi aamupäivällä mies, joka alkoi ruiskuttamaan nestettä ympäri sen ensimmäistä kerrosta.

Silminnäkijöiden mukaan mies sytytti nesteen palamaan ja huusi ”kuolkaa”. Tuli levisi nopeasti rakennuksessa, jossa oli tapahtumahetkellä 70 henkeä. Poliisi on sittemmin pidättänyt 41-vuotiaan tekijän. Associated Press -uutistoimiston kyseessä ei ole Kyoto Animation -studion työntekijä.

Vuonna 1981 perustettu Kyoto Animation -yhtiö tunnetaan Japanissa lukuisista menestyksekkäistä anime-elokuvista ja sarjoista. Omien nimikkeiden lisäksi yhtiö on tuottanut animaatiota muun muassa ensimmäiseen Pokemon-elokuvaan.