Huumeparoni El Chapo tuomittiin elinkautiseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikolainen huumeparoni Joauin ”El Chapo” Guzman todettiin taannoin syylliseksi yhteensä kymmeneen syytekohtaan. Nyt kartellijohtajalle on langetettu hänen tuomionsa.

Yhdysvaltojen liittovaltion tuomari Brian Cogan tuomitsi El Chapon elinkautiseen vankeusrangaistukseen, minkä lisäksi hän sai vielä 30 vuoden tuomion. Miehen uskotaan suorittavan tuomionsa Yhdysvaltojen tiukimmin vartioidussa vankilassa, Coloradon Supermaxissa.

Kahdesta eri vankilasta Meksikossa paennut El Chapo odotti tuomiotaan New Yorkissa sijaitsevassa rangaistuslaitoksessa. Hän kertoo The Guardian -lehden mukaan joutuneensa siellä ympärivuorokautisen fyysisen ja henkisen kidutuksen uhriksi.

El Chapo nousi köyhän maanviljelijäperheen lapsesta huumeiden salakuljettamisen ansiosta Sinaloa-kartellin pahamaineiseksi johtajaksi. 62-vuotias huumeparoni tuomittiin muun muassa huumeiden salakuljetuksesta, rikollisjärjestön johtamisesta ja murhista.