Poliisi voi sakottaa varvassandaaleista – vaaralliset autoa ajaessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on laitonta ajaa autoa pukeutuneena vaatteisiin tai jalkineisiin, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita ajoneuvon ohjaamisessa tai hallinnassa. Vaikka maassa nautiskellaan Skandinavian tavoin hellelukemista, ei auton rattiin saa hypätä varvassandaaleissa.

Varvassandaalit, eli flipflopit, ovat matalapohjaiset rantajalkineet. Niiden käyttämistä autolla ajaessa ei ole varsinaisesti kielletty Iso-Britanniassa, mutta poliisit luokittelevat varvassandaalit silti ajoturvallisuutta vaarantaviksi. Ajoturvallisuuden vaarantamisesta voi saada sakot ja merkinnän ajokorttitietoihin.

Jos flipflopit ovat esimerkiksi olleet osasyynä kolariin, voi sakko kasvaa suuremmaksi tai käsittely mennä oikeuteen. Oikeus voi määrätä peräti 5.000 punnan, eli 5.600 euron suuruiset sakot. Poliisit suosittelevat tukevien ja hyvin jalassa pysyvien kenkien käyttöä, joiden pohja ei ole liian ohut tai paksu, The Sun uutisoi.