ASAP Rocky yhä vangittuna – vapautuuko Blockfestin päätähti tänään?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuussa Blockfest-festivaaleilla esiintyvä räppäri ASAP Rocky oli kesäkuun lopussa osallisena väkivaltaisessa välikohtauksessa Ruotsissa. Artisti kuvattiin pahoinpitelemässä miestä kadulla, ja tapauksen perusteella Ruotsin poliisi otti räppärin kiinni ja määräsi hänet tutkintavankeuteen.

Viime viikolla poliisi sai tähän torstaihin saakka lisäaikaa tapauksen tutkimiseen ja artistin pitämiseen tutkintavankeudessa. Syytteet räppäriä vastaan tulee nostaa tänään, ja jos niin ei tehdä, voidaan hänet mahdollisesti vapauttaa.

ASAP Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, on saanut laajaa tukea ympäri maailmaa, ja jopa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on vaatinut hänen vapauttamistaan. Trump kertoi keskustelleensa vapauttamisesta Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kanssa. Trumpin on myös kerrottu tarjoutuneen maksamaan ASAP Rockyn mahdollisen takuusumman Ruotsiin.

ASAP Rocky ja hänen seurueensa päätyivät sanaharkkan kahden heitä seuranneen ulkopuolisen miehen kanssa, kun miehet olivat seuranneet seuruetta pitkään turvamiesten estelyistä huolimatta. Kaksi miestä ahdisteli lisäksi artistin mukana ollutta naista. Tapauksesta julkaistujen videoiden perusteella ulkopuoliset miehet ärsyttivät räppärin seuruetta tahallaan.