Biisoni hyökkäsi turisteja päin kansallispuistossa – heitti pikkulapsen ilmaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Villieläinten läheisyydessä tulisi luonnossa liikkuessa olla aina tarkkana. Vaikka kyseessä ei olisi petoeläin, saattaa luontokappale käyttäytyä arvaamattomasti liian lähelle osuvia ihmisiä kohtaan.

Yhdysvaltojen Yellowstonen luonnonpuistossa todistettiin pelottavaa tilannetta. Siinä biisoni lähtee yllättäen juoksemaan turisteja päin ja heittää yhdeksänvuotiaan tytön ilmaan. Lapsi on sittemmin toipunut vammoistaan.

Noin 50 vierailijan ryhmän kerrotaan seisseen vain muutamien metrien päässä biisonista, mikä on huomattavasti suositeltua pienempi etäisyys. Yellowstonen puistonvartijat kehottavat pysyttelemään noin 23 metrin päässä biisonien ja hirvien kaltaisista eläimistä.

– Yellowstonen villieläimet ovat villejä. Kun näet eläimen polun, jalkakäytävän, parkkipaikan tai rakennusten lähellä, anna sille tilaa, luonnonpuisto tiedotti BBC:n mukaan.