Tinderin uusi ominaisuus suojelee seksuaalivähemmistöjä

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Deittisovellus Tinder haluaa suojella ulkomailla matkustavia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia käyttäjiään. Sovelluksen uusi ominaisuus piilottaa profiilin maissa, joissa ihmisiä vainotaan seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Traveller Alert, eli matkustajahälytys -ominaisuus varoittaa käyttäjää mikäli hän on matkustamassa riskialttiiseen maahan. Profiili piilotetaan, ellei matkailija halua pitää sitä itse esillä. Silloinkin hänen seksuaalinen suuntauminen ja sukupuoli-identiteettinsä piilotetaan.

Tarkoituksena on suojella käyttäjiä esimerkiksi viranomaisilta tai muilta vainoa harjoittavilta tahoilta noin 70 maassa. Tinder on tehnyt ominaisuutta varten yhteistyötä International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association -järjestäjien kanssa.