Lapsen suusta poistettiin 526 pientä hammasta

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Seitsemänvuotiaalla lapsella on todettu epätavallinen vaiva. Hänen suussaan kasvoi yli 500 pientä hammasta. Intiassa asuva Ravindranath toimitettiin sairaalaan hänen suussaan ilmenneen turvotuksen vuoksi. Vanhemmat pelkäsivät hänen sairastavan syöpää, mutta taustalla ollut syy osoittautui paljon oudommaksi.

Lääkärit löysivät lapsen leuasta muodostuman, jonka sisällä oli yhteensä 526 hammasta muistuttavaa pientä palasta. He vertasivat näkyä simpukan sisällä oleviin helmiin. 20 gramman painoinen muodostelma poistettiin leikkauksessa.

Pojan erikoinen vaiva diagnosoitiin hampaiden kehitykseen liittyväksi hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi. Pojan 21 tavallista hammasta säästyivät poistamiselta. Lisäksi leikkaus suoritettiin ilmaiseksi, uutisoi Independent.