Tokion olympialaisten mitalit tehdään kierrätysmateriaaleista

Digi · Terhi Piiroinen

Vuoden 2020 kesäolympialaiset kilpaillaan Japanin Tokiossa. Urheilutapahtumassa on panostettu etenkin kierrätykseen ja jätteiden hyödyntämiseen uusiokäytössä. Vanhat matkapuhelimet saavat uuden elämän olympiamitaleissa.

Vanhoissa elektronisissa laitteissa on käytetty runsaasti myös jalometalleja, joita on nyt kierrätetty eteenpäin hyvään tarkoitukseen. Japanilaiset ovat lahjoittaneet vuoden 2020 olympiaorganisaatiolle vanhoja laitteitaan mitalien valmistamista varten. Mashable kertoo, että keräykseen on toimitettu yhteensä 78.985 tonnia elektroniikkaa.

Mitalit eivät ole ainoa kilpailujen kierrätettävä kohde. Voittajaseremonian palkintokorokkeet on valmistettu kierrätysmuovista ja soihdunkantajien asut puolestaan osittain kierrätetyistä muovipulloista. Tokion 2020 kesäolympialaisten avajaiset ovat 24. heinäkuuta ensi vuonna.