Suomi valittiin maailman parhaaksi luontomatkailukohteeksi – mukana yli 100 maata

Matkailu · Terhi Piiroinen

True Luxury Travel -sivusto on vertaillut 107 maata keskenään vuosittaista Global Wildlife Index -tutkimusta varten. Suomi on voittanut vertailun sijoittuen maailman parhaaksi maaksi luontomatkailukohteena.

Analyysissa vertailtiin maiden viilieläimistöä, biologista monimuotoisuutta, kansallispuistojen yleisyyttä, maassa toteutettavia suojelutoimia ja luonnonsuojelualueita. Lisäksi vertailu on tutkinut eri maiden kykyä ylläpitää ympäristön kestävyyttä ja tarjota puitteet ympäristöystävälliselle matkaajalle. Suomi voitti Ruotsin ja Brasilian yhdellä pisteellä.

Toisin sanoen Suomi on maailman paras kohde luontomatkailuun. Suomessa on 39 kansallispuistoa. Maa-alueesta 73 prosenttia on metsien peittämää, joten luonto on kaikkialla. Suomen ainutlaatuinen ja monimuotoinen luonto tarjoaa matkailijoille runsaasti elämyksiä, analyysissa todetaan.