Antti Tuiskun jättihitti nyt swinginä – tihkuu tyylikkyyttä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Antti Tuiskun hitti Peto on irti muuttuu popista rennoksi jatsiksi tamperelaisten Teekkarikuoron ja Torvikopla Big Bandin tuoreessa sovituksessa. Jazz- ja swing -musiikkia pidetään usein vaikeasti lähestyttävänä, mutta tällä kertaa tutusta hitistä on kuoriutunut helposti kuunneltavaa ja letkeää jatsia.

Laulusta vastaa kuoro-osuuksien ohella Torvikoplan pitkäaikainen miessolisti Jari Latva-Teikari. Varsinaisesta sovitustyöstä huolehti kuorossa ja Koplassa vaikuttava musiikin monitaitaja, pianisti Alex Diment. Kappale äänitettiin omin voimin ja se julkaistaan ainoastaan digijakeluna. Jo ennen virallista julkaisua kappaleen on ollut radiosoitossa Rakkauden Wappuradiossa.

Idea sovitukselle lähti liikkeelle, kun Torvikopla ja Teekkarikuoro tarvitsivat yhteiseen vappukonserttiin menevän kappaleen. Mikään kappale ohjelmistossa ei sytyttänyt, joten päätettiin tehdä uusi sovitus. Vaikka konserttiin oli enää muutama yö aikaa, Diment tarttui toimeen ja Peto ehti mukaan konserttiin aivan viime metreillä.

– Oli haastavaa, opettavaista ja hauskaa! Aluksi ajatus big bandille sovittamisesta pelotti, mutta sovitus lähti liikkeelle sen jälkeen kun katsoin miten youtube-musiikinopettaja Adam Neely sovitti jatsivitsin ”The Lick” käyttäen block voicing -metodia, Diment kommentoi.

Tamperelainen Torvikopla Big Band on perustettu vuonna 1991, ja sen taiteellisena johtajana tahtipuikkoa heiluttaa Antti Karvonen. Torvikopla on levyttänyt aiemminkin big band -sovituksia muun muassa rakastetuista manserockin helmistä. Vuonna 1985 perustetulla Teekkarikuorolla on puolellaan massaylivoima — kuoroon kuuluu noin 50 laulajaa.