Huumekuski suistui tieltä ja juoksi metsään Torniossa – poliisikoira löysi tutun rikollisen nopeasti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Henkilöauto oli ajanut ulos tieltä Tormion Raumontiellä äskettäin. Hätäkeskukseen soittaneen ilmoittajan mukaan autosta oli poistunut juosten noin kolmekymppinen mies. Hänen kerrottiin juosseen kohti läheistä peltoa.

Paikalle saapui koirapoliisipartio, joka ryhtyi jäljestämään miestä ulosajopaikalta. Pellolta jälki johti metsään. Noin 300 metrin jäljestyksen jälkeen partio havaitsi maassa makaavan miehen, joka sopi ulosajopaikalta paenneen miehen tuntomerkkeihin. Pakenija osoittautui poliisin entuudesta tuntemaksi 24-vuotiaaksi mieheksi, joka on ajokiellossa.

Mies kertoi käyttäneensä ajon aikana matkapuhelinta ja oli sen takia suistunut ulos tieltä. Miehelle suoritettiin puhalluskoe ja huumausaineenpikatesti, joka osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepaamille. Miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Tämä oli miehelle neljäs kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.