Värillä on väliä – näin pukeutuminen vaikuttaa työhaastatteluissa ja treffeillä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan vaatteiden väreillä on vaikutusta ihmisten mielialaan ja siihen, kuinka muut heihin suhtautuvat. Nyt on toteutettu tutkimus, jonka mukaan musta väri lisää henkilön uskottavuutta työhaastatteluissa ja palavereissa.

Musta väri lisää myös miehen onnea treffailumaailmassa. Naisia puolestaan imartelee eniten punainen väri, etenkin jos he haluavat elämäänsä aitoa rakkautta. Tutkimuksen toteuttaneen blu-brändin mukaan ihminen saavuttaa eniten kuntoilumotivaatiota sinisten urheiluvaatteiden avulla.

Tutkimukseen osallistui 1.500 brittiä. Heistä 43 prosenttia myönsi mustan värin sopineen parhaiten työmaailman merkittäviin tilanteisiin. Bileiltaan sopii parhaiten hopea. Ihmiset uskovat vaatteiden värien kertovan ihmisten luonteesta. Valkoisia vaatteita käyttävät ovat yleisen mielipiteen mukaan teennäisiä, kun taas pinkkiin pukeutuvia miehiä pidetään itsevarmoina, Mirror uutisoi.