Oulun poliisi kysyy: ”Olemmeko liian pehmoja?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kansalaiset ovat suhtautuneet poliisiin perinteisesti hyvin luottavaisesti, eivätkä viime vuosien rötöspoliisit ole onnistuneet tekemään maineeseen kovin suurta lovea. Meillä Suomessa poliisit tulevat usein melko lähelle ihmisiä, mikä ei välttämättä ole kuitenkaan kaikkien mieleen.

Oulussa kysytään tuttuun tapaan ”Pelekääkkö nää polliisia?”. Nyt Oulun poliisin on julkaissut sosiaalisessa mediassa tähän aiheeseen liittyvän poliisin asemaa pohdiskelevan päivityksen. Päivityksen kuvassa nähdään pikkumies, joka ei takuulla pelekää polliisia.

View this post on Instagram

Repost @poliisilauri Pelekääkkö nää polliisia? Tuo kysymys kuuluu Oulussa tuon tuostakin, mutta mitä se tarkoittaa? Pitääkö poliisia pelätä? Vaatiiko poliisin uskottavuus ja auktoriteetti poliisin pelkoa? Jos näin on, niin tämän pikku-ukon osalta tilanne on toivoton. Ei näkynyt aamulla pelkoa, vaikka poliisi herätti, vaihtoi vaipan ja vei vielä hoitoonkin. 😉👮👶 Joskus poliisin toimintaa sosiaalisessa mediassa tai muutoin on syytetty liian lähelle tulevaksi, horjuttaa kuulemma uskottavuutta ja auktoriteettiä. Poliisi ei saisi olla liian pehmo, jotta tiukassa paikassa uskotaan mitä sanotaan. Mitä sinä ajattelet? Onko poliisi tullut liian lähelle tai olemmeko liian pehmoja? Onko uskottavuus ja auktoriteetti vaarassa? #poliisi #oulunpoliisi #lähipoliisi

A post shared by Suomen poliisi (@suomen_poliisi) on

– Pelekääkkö nää polliisia? Tuo kysymys kuuluu Oulussa tuon tuostakin, mutta mitä se tarkoittaa? Pitääkö poliisia pelätä? Vaatiiko poliisin uskottavuus ja auktoriteetti poliisin pelkoa? Jos näin on, niin tämän pikku-ukon osalta tilanne on toivoton. Ei näkynyt aamulla pelkoa, vaikka poliisi herätti, vaihtoi vaipan ja vei vielä hoitoonkin.

– Joskus poliisin toimintaa sosiaalisessa mediassa tai muutoin on syytetty liian lähelle tulevaksi, horjuttaa kuulemma uskottavuutta ja auktoriteettiä. Poliisi ei saisi olla liian pehmo, jotta tiukassa paikassa uskotaan mitä sanotaan. Mitä sinä ajattelet? Onko poliisi tullut liian lähelle tai olemmeko liian pehmoja? Onko uskottavuus ja auktoriteetti vaarassa?, poliisi kysyy.