Sirkus vastustaa eläinrääkkäystä – vaihtoi eläimet hologrammeihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hologrammiteknologiaa on hyödynnetty esimerkiksi edesmenneiden artistien lavaesiintymisissä. Nyt samanlaista iloa tuotetaan sirkuskävijöille, jotka pääsevät nauttimaan villieläimistä hologrammien muodossa. Oikeiden eläinten pitämistä sirkusesiintyjinä ei pidetä enää hyväksyttävänä.

Saksalainen Circus Roncalli on investoinut puoli miljoonaa euroa tarjotakseen sirkuskävijöille kaikkien aikojen upeimman eläinesityksen hologrammien muodossa. Vuonna 1976 perustettu sirkus esittää areenalla hevosia, kultakalan ja elefantteja. Sirkuksen päätös on saanut kiitosta osakseen.

Useat maat ovat kieltäneet villieläinten käyttämisen sirkuksen ohjelmanumeroina. Se on rinnastettavissa eläinrääkkäykseen. Hologrammiteknologiaa hyödynnetään monipuolisesti Circus Roncallin kaikissa esityksissä, kuten pellenumeroissa ja akrobaattien taidonnäytteissä, Daily Mail uutisoi.