Onko tämä vitsi? Donald Trump haluaisi pidentää presidenttikauttaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentin yksi toimintakausi on neljä vuotta. Sama henkilö voidaan valita korkeintaan kahdeksi kaudeksi, sen jälkeen virkaan on äänestettävä uusi henkilö. Nykyinen presidentti Donald Trump väläyttää idean, että hän olisi presidenttinä tavallista kauemmin.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on sanonut, että hänet voisi valita seuraavan presidenttikauden jälkeen myös kolmannelle tai jopa neljännelle kaudelle. Hän sanoi huhtikuussa henkilökunnalleen Valkoisessa talossa, että miehen presidenttiura saattaa kestää hänen oman arvionsa mukaan vähintään kymmenen vuotta, mutta mahdollisesti jopa 14 vuotta.

Heinäkuussa Trump twiittasi, että hänen kannattajansa voivat vaatia hänen jatkavan presidenttinä enemmän kuin kaksi kautta. Nyt mies on tavannut jalkapalloliitto FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantinon. Pohjois-Amerikka järjestää vuoden 2026 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut.

– Pidennämme toista presidenttikauttani vuoden 2026 takia. Pidennän sitä muutamalla vuodella, Donald Trump sanoi toimittajille Politico-lehden mukaan.