Ryanair konkurssin partaalla? Neuvoo lentäjiään hakemaan muita töitä

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkailujätti Thomas Cook ajautui viime viikonloppuna konkurssiin, mutta se ei ole ainoa yhtiö, joka taistelee kannattavuuden kanssa. Nyt Britanniassa on paljastunut, että halpalentoyhtiö Ryanair on mahdollisesti myös talousvaikeuksissa. Se nimittäin esittää lentäjilleen vuoden palkatonta vapaata.

Sosiaalisessa mediassa julkisuuteen tulleiden asiakirjojen mukaan Ryanairin johto esitti lentäjilleen lähettämässään viestissä heitä ottamaan vuoden palkattoman vapaan tai vaihtoehtoisesti etsimään töitä muista lentoyhtiöistä, kuten esimerkiksi Buzzilta tai Laudalta. Viestissä todettiin lisäksi, että muussa tapauksessa yhtiölle voi käydä samoin kuin Thomas Cookille.

Ryanairin viesti lähetettiin lentäjille vain vuorokausi Thomas Cookin konkurssiuutisen jälkeen, joten asiayhteys ei jää epäselväksi. Lentoyhtiön mukaan sen täytyy vähentää lentäjien määrää merkittävästi. Viestiä perusteltiin konkurssiuhan lisäksi Boeing 737 Max -lentokoneiden toimitusongelmilla niiden paljastuttua ohjelmistovirheen vuoksi vaarallisiksi.