Tori.fi-kaupanteot päättyivät ryöstön yrityksiin – poliisilta tärkeä neuvo

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisille on lähipäivinä tehty ainakin kaksi rikosilmoitusta, joissa Tori.fi-sivustolla sovitut puhelinkaupat ovat päätyneet kaupantekotilanteessa ryöstön yritykseen. Molemmissa tapauksissa kaupat oli sovittu tehtäväksi illalla noin kello 21.00.

Toisessa tapauksista asianomistajan kertoman mukaan kolme nuorta miestä olivat yrittäneet ryöstää hänet kaupanteon yhteydessä väkivallalla uhaten. Toisessa tapauksista asianomistaja yritettiin ryöstää teräaseella uhkaamalla. Osto- ja myyntisovelluksissa tehtävät kaupat ovat pääsääntöisesti turvallisia, mutta niissä kannattaa aina noudattaa erityistä huolellisuutta.

– Tapaamista vaativat kaupat kannattaa sopia aina mahdollisimman vilkkaalle ja julkiselle paikalle ja mieluummin valoisaan aikaan, muistuttaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Leif Malmberg.