Kuopion kouluhyökkääjä vangittu – toipuu sairaalassa poliisin luodeista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Savon ammattiopistossa tapahtuneesta väkivallanteosta epäiltynä oleva vuonna 1994 syntynyt mies on vangittu tänään. Asiasta päätettiin Pohjois-Savon käräjäoikeuden käsittelyssä Kuopiossa. Mies vangittiin todennäköisin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Vangitsemiskäsittely käytiin suljetuin ovin. Epäilty osallistui käsittelyyn Kuopion yliopistollisesta sairaalasta käsin videoyhteyden välityksellä. Poliisi vahvistaa tässä vaiheessa, että väkivallan seurauksena menehtynyt nainen on vuonna 1996 syntynyt Ukrainan kansalainen. Nainen ja teosta epäilty mies opiskelivat molemmat Savon ammattiopistossa.

– Esitutkinta jatkuu vangitsemiskäsittelyn jälkeenkin intensiivisesti. Epäiltyä on kuultu ja tullaan kuulustelemaan vielä useasti. Poliisi tekee samoin lukuisia muita kuulemisia. Meillä on jo varsin hyvä käsitys tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta motiivin ja muiden teon taustojen avaaminen vaatii pitkäjänteistä tutkintaa ja epäillyn henkilöhistorian läpikäymistä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.