Hidas kävely 45-vuotiaana ehkä merkki vakavasta terveysongelmasta

Lifestyle Terveys · Stara.fi

Liikunta pitää ihmisen tutkitusti nuorekkaampana pidempään, mutta merkkejä esimerkiksi sairauksista tai muuten huonosta fyysisestä kunnosta voidaan havaita myös monien muiden keinojen avulla. Nyt on selvitetty, että hidas kävely 45-vuotiaana voi olla ikävä merkki.

Duken yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että 45-vuotiaan ihmisen hidas kävely on mahdollisesti merkki esimerkiksi Alzheimerin taudista tai dementiasta. 45-vuotiaana hitaasti kävelevillä on tutkimuksen mukaan riski menehtyä tavallista aiemmin ja lisäksi he myös näyttävät ikätovereitaan vanhemmilta.

Tutkijoiden mukaan kävelytestillä voitaisiin selvittää 45-vuotiaiden tilannetta ja sitä ovatko he riskiryhmässä sairastua Alzheimeriin tai dementiaan. Hidas kävely voi paljastaa oireita jopa vuosikymmeniä aiemmin kuin oireet normaalisti havaitaan, koska tämän ryhmän aivot ovat vanhentuneet tavallista nopeammin. Usein saman ihmisryhmän keuhkot, hampaat ja immuunijärjestelmä ovat niin ikään tavallista huonommassa kunnossa.